ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης

Χαρά μας που έχετε την καλοσύνη να σας γνωρίσουμε την προσπάθεια μας για ένα αγνό και τίμιο Μέλι, μέσα στην πορεία τεσσάρων γενεών μελισσοκομικής ενασχόλησης
Καλδάνης Θοδωρής

Καλδάνης Θοδωρής

Καλδάνης Νίκος

Καλδάνης Νίκος

Καλδάνης Φίλιππος

Καλδάνης Φίλιππος

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης - Προϊόντα

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης

Ιστορική Αναδρομή

Η εταιρία εδρεύει στην πρωτεύουσα της Λάκκας Σουλίου στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας.

Η Ζωή της μελισσοκομικής μας οικογένειας χάνεται στο μακρινό παρελθόν. Οι ντόπιες ενθυμήσεις, των οικογενειακών εγγράφων μαρτυρούν ενασχόληση τεσσάρων γενεών. Μάλιστα στα τέλη του προηγούμενου αιώνα ο λαϊκός ποιητής του μνημειώδους έργου του "Γένα"  αναφέρει: Γνωρίζουμε για τον προπάππο Φίλιππο ότι κάπου το 1880 είχε φτιάξει μελισσομαντρί στη τοποθεσία Μαυρή. Αρχή του αιώνα γυρνώντας από τον Μικρασιατικό πόλεμο ανέλαβε ο παππούς Θοδωρής που έτρωγε κάθε μέρα ένα πιάτο μέλι για να ακολουθήσει ο πατέρας Λεωνίδας.

Από το 1955 ο πατέρας μας πρωτοπόρος μελισσοκόμος ασκεί νομαδική μελισσοκομία στην περιφέρεια της Ηπείρου με τα δύσκολα μέσα της εποχής. Η εξέλιξη είναι στα μέσα της δεκαετίας του 1980 η επιχείρηση να καταλήξει στους τρείς γιούς οι οποίοι μαθητές και στη συνέχεια φοιτητές-σπουδαστές κατάφεραν την συνέχεια της μελισσοκομικής μονάδας.    

Από την αρχή του 1990 εγκαταστάθηκαν εξ ολοκλήρου στο χωρίο και μεγέθυναν την μονάδα μετακινώντας τη σε μεγάλο μέρος του Ελλαδικού χώρου  Η εξέλιξη έχει κορύφωση τη δημιουργία μιας καθετοποιημένης παραγωγής προϊόντων κυψέλης (Μέλι, Γύρι, Βασιλικό Πολτό) και συσκευασίας μελιού.

Οι μετακινήσεις της μονάδας γίνονται στα παρθένα εδάφη της Ηπειρωτικής γης, στα πευκοδάση της Χαλκιδικής και Εύβοιας, στο Μαίναλο.

Η φροντίδα, ο έλεγχος και η ευσυνειδησία πάνω στα προϊόντα της κυψέλης δίνουν στον καταναλωτή μοναδικά προϊόντα που συμβάλουν στη διατροφή.