Υγεία και Μέλι

Σήμερα η επιστήμη με πειράματα και έρευνες επιβεβαιώνει και διευρύνει την αντίληψη που έχει ο άνθρωπος για τις πολλαπλές ωφέλειες του μελιού.
Συγκεκριμένα το μέλι:
  •     Έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες
  •     Μειώνει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης
  •     Περιέχει αντιοξειδωτικά και επιδεικνύει κυτταροπροστατευτική δράση
  •     Βοηθά στην επούλωση των εγκαυμάτων
  •     Περιέχει πρεβιοτικά συστατικά συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού μας συστήματος
  •     Βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση του ασβεστίου

Το ελληνικό μέλι ξεχωρίζει για τη διατροφική αξία, ασφάλεια, φυσικότητα και ποιότητα του.

Προέρχεται από την πλούσια σε ηλιοφάνεια χώρα μας και ξεχωριστή σε ποικιλία φυτών, αυτοφυών λουλουδιών, βοτάνων και δένδρων.

Το ελληνικό μέλι θεωρείται μοναδικό στον κόσμο γιατί είναι αρωματικό, πλούσιο σε στοιχεία και πυκνόρρευστο.

Πρόσφατα στη χώρα μας, κυρώθηκε μαζί με άλλα προϊόντα εθνικό προϊόν.

ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

Μέλι Ηπειρωτικής Γης

Προστατέψτε τις μέλισσες από τα φυτοφάρμακα

Χρήσιμες πληροφορίες για το μέλι

Τι είναι το Μέλι;
Το μέλι είναι η φυσική γλυκιά ουσία που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των φυτών, ή από εκκρίσεις των ζωντανών μερών των φυτών, ή από εκκρίματα εντόμων που απομυζούν φυτά, τα οποία οι μέλισσες συλλέγουν, μετατρέπουν αναμειγνύοντας με ειδικές ουσίες του σώματός τους, αποθέτουν, αφυδατώνουν, και αποθηκεύουν στις κηρήθρες της κυψέλης, προκειμένου να το ωριμάσουν.

Mε άλλα λόγια, οι μέλισσες χρησιμοποιούν σαν πρώτη ύλη για την παρασκευή του μελιού το νέκταρ που συλλέγουν από τα άνθη, ή/και τους φυσικούς χυμούς που εκκρίνουν κάποια φυτά, ή/και τους χυμούς που εκκρίνουν κάποια έντομα καθώς τρέφονται από αυτά τα φυτά. Στη συνέχεια αναμιγνύουν αυτούς τους χυμούς με ειδικές ουσίες του σώματός τους, και αφού τους αφυδατώσουν, παράγουν το μέλι, το οποίο αποθηκεύουν στις κηρήθρες.